BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

ramena

 

 

Tražite da izgradite bolje ramena? Pa, trebalo bi da ste istog razmišljanja sa 100% ljudi koji trenutno treniraju u teretanama. Najjednostavnije rečeno, NIKAD potpuno zadovoljni trenutnim nivoom ukupnog razvoja ramena.

Naravno, neki sportisti će imati veća ramena bolja od drugih. Neki vježbači će imati ramena koji možda nemaju malu veličinu. Ali u vašoj teretani nema nikoga ko je 100% zadovoljan njihovom veličinom, oblikom i vaskularnošću kada su u pitanju ramena. Oni su teška mišićna grupa koja se razvija i održava, i uvijek su u opasnosti zbog povreda. 

 

STOJEĆI POTISAK

Ovaj pokret bi mogao biti najjednostavniji i najosnovniji lift sa kojim ćete se susretati u teretani, ali iz različitih razloga, često ga zanemaruju vježbači. Prvo treba vam dosta prostora za usavršavršavanje tehnike. To može učiniti da imate bolove u  leđima,  što dovodi do smanjenja tegova. Na kraju, to je prilično bolan pokret a neefikasan! Međutim, standardni pokret potisak sa šipkom angažuje brzo trzajna vlakna deltoidnog mišića (kao i trapez, ruke i gornji dio leđa), na taj način ojačaju sav gornji dio leđa. Mnogi mladi sportisti vole ovaj pokret, ali iskusni vježbači imaju tendenciju da se okreću ka više izolacionom radu u treningu sa ramenima. Ako trenutno ne vidite nivo razvijenosti koji želite , onda se trebate vratiti u svojim korijenima i uključiti 4 serije od 6 do 10 ponavljanja sa šipkom u vašem nedeljnom treningu za ramena.

  

ARNOLD POTISAK

Ima milion vježbi koja može da cilja bočne deltoide. Za ovo područje najčešće se koriste pokreti bučicama, kablovima i kettlebela svih vrsta. I, naravno, svi znamo da je upotreba potisaka, efikasan način da se cilja prednji deltoideus. Međutim, često se zanemaruje zanimljiv i kreativan pokret pod nazivom "Arnold presses" koji cilja i bočne i prednje delove, ali na štetu vježbača. Obično ga koriste sportisti kao što je veliki Arnold Schwarzenegger sedamdesetih godina prošlog vijeka, ovaj pokret podrazumjeva držanje dlanova okrenutih jedni prema drugima, pri završnom pokretu potisla. Zamijenite standardne potiske da biste svojim prednjem i bočnom dijelu ramena dali jedinstveno isukstvo treninga.

KABLOVI ZA ZADNJE RAME

Altivacija zadnjeg ramena u standardnom treningu ramena može biti teško izvodljivo . Toliko vremena provodite sa teškim dizanjima, obavljajući sve vrste potisaka i bočnih letenja potrebne da bi izvršili separaciju ali opet je zanemaren zadnji deltoideus. Čak i kada uspjete doći do vremena da radite zadnje rame, vi često to izbjegavate.  Bez brige. Ostavite vrijeme za zadnje rame i radite sa  kablovim i bućicama. Kad radite u preklonu letenje ostavite ruke pod  uglom od 45 stepeni, jedan od najboljih mogućih kretanja kada pričaamo o izolaciji i da biste te zadnje deltoide doveli do tačke otkaza, čak i kada ramena počinju da gube strukturalni integritet i ravnoteža ne uspijeva da bude normalna.

 

JEDAN SET VISOKOG PONAVLJANJA

Dok se približavate završetku dana vašeg treninga za ramena, možda ćete željeti da se zapitate da li ste na zadovoljavajući način izmorili vaše mišiće. Ako shvatite da u vašem tijelu ima goriva i da postoji  puno želje, a vi ako ne osjećate da vas ramena ne bole, onda definitivno trebate razmisliti o tome da sastavite "sve u" jednu . Ovaj skup vježbi je jednostavan. Izaberite izolacije koja cilja jednu od tri glave koje čine ramena. Vježbe sa  kablovima ili mašine su sigurna opcija. Podesite veoma malu težinu, u kojoj biste normalno mogli da uradite 12 do 20 ponavljanja bez zaustavljanja. Završite 12 do 15 ponavljanja, a zatim zaustavite i uzmite nekoliko udisaja. Završite još nekoliko ponavljanja dok ne doživite otkaz. Uzmite još nekoliko udisaja. Nastavite dok ne dostignete 40 do 50 ponavljanja, ili dok vam ramena apsolutno ne otkažu. U svakom slučaju, aktivirali ćete spora mišićna vlakna.

 

Izgradnja nevjerovatnih ramena zahtjeva puno truda, discipline i, iznad svega, strpljenja. Vaš trening mora biti intenzivan, vaša ishrana konzistentna i vaši napori bez sumnje veliki. Odmaknite se od pokušaja da procjenite progres na nedeljnom nivou, odlučite se  da radite na njima iz mjesec u mjesec. Vremenom, vaša ramena će polako dobiti lijep izgled i vi ćete biti veći, i bolje nego ikada ranije.