Kada povratite anatomske i fiziološke mehanizme u tijelu nakon realizacije programa Starting Level, poslije toga nadograđujete sebe primjenjivanjem novog programa Medium Level koji može trajati nekoliko mjeseci u zavisnoti od ciljeva. Kada pričamo o napretku  ovaj program će povećati količinu vremena kvantifikacije i intezifikacije tokom svoje realizacije, možda ćete biti prijatno iznenađeni kada otkrijete kako na lak i efikasan način ispunjavate vaše fines ciljeve.

U ovom programu se konstantno trudimo da  postavimo nove ciljeve te da probavamo nove aktivnosti. Naša piramida i dalje je prisutna:

  • anatomska adaptacija,
  • akumulacija potencijala,
  • usavršavanja potencijala i
  • specifičnost realizacije potencijala

Medium Level je drugi dio naše piramide a to je "akumulacija potencijala". Naš nutricionistički tim i naš program ishrane Real Food može vam pomoći da vam napravi plan ishrane shodno ciljevima, ako želite da kotrolišite tjelesnu težinu, koristite i konzumirate oralnu suplementaciju, smanjujete rizik od raznih oboljenja, povećate performanse mišića, povećavate bezmasnu mišićnu masu ili da vas naučimo umjerenoj ishrani kao načinu života. Dobićete najsavremenija uputstva, realne preporuke i najnovije istraživaček informacije o ishrani da bi realizovali dugoročne rezultate.