BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

Masonry

Live Search

Jedan američki biznismen bio je na odmoru u Meksiku.Jedan američki biznismen bio je na odmoru u Meksiku.Dok se opuštao na plaži jezera, primjetio je da ribar dolazi sa svojim brodićem prema obali. Pohvalio ga je i čestitao mu na tolikom ulovu, te ga upitao koliko dugo mu je trebalo uhvatiti toliko riba.

"Ne dugo", bio je odgovor ribara.

"Zašto onda nisi ostao duže?", pitao je turista, na šta je dobio odgovor:

"Zato što je to dovoljno za mene i moju porodicu". "Pa šta radiš sa ostatkom svog vremena?", znatiželjan je bio turista.

"Spavam malo, čistim ribu, igram se sa svojom djecom, sjedim i provodim vrijeme sa svojom suprugom. Onda uveče idem u selo da posjetim svoje prijatelje, popijemo nekoliko pića, sviram gitaru i pjevam nekoliko pjesama. Imam jako lijep i bogat život". rekao je ribar.

Amerikanac je ponovo bio iznenađen: "Imam najbolje savjetnike sa Harvarda i mogu vam pomoći. Trebate provesti više vremena na vodnom ribolovu, onda možete prodati dodatnu ribu, zaraditi više novca i kupiti veći brod". "

Šta poslije toga?", upitao je ribar.

"Sa dodatnim novcem iz većeg broda možete kupiti dva ili tri broda i na kraju zaposliti više ljudi da upravljaju i da kontolišete sve ribolovace, da iznajmite jezero. Umjesto prodaje ribe prosječnom čovjeku, možete započeti direktno sa velikim firmama koje se bave preradom ribe. Poslije nekog vremena mogli biste da napravite sopstveni brend. Onda biste mogli da napustite ovo malo selo u Meksiku i na kraju preselite u Njujork! Odatle bi mogli upravljati cijelim preduzećem", kazao je turista.

"Koliko će to trajati?" "20-25 godina", uslijedio je odgovor ribara.

"A poslije toga?"-"Prijatelju, tada počinje zabava. Kada posao postane stvarno veliki, možete prodati kompaniju i napraviti milione!" "Vau, milione. Šta će se desiti nakon toga?", pitao je ribar. "Poslije toga odete u penziju i bićete u mogućnosti da se povučete na obalu, spavate svakog dana, pecate, igrate sa svojim unucima, imate novca provedite vrijeme sa svojom ženom. U večernjim satima ćeš moći da piješ i pjevaš sa svojim prijateljima". ,rekao je turista.

"Kada odem u penziju?", začuđen je bio ribar, te je samo slegnuo ramenima i otišao.