BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

Masonry

Live Search

Luis je bio mladi lav koji više nije bio mladić, ali još uvijek nije imao vještine da lovi za sebe.

Luis je bio mladi lav koji nije posjedovao potrebne vještine za lov. Uz pomoć svog ponosa pokušao je da postane što bolji lovac, ali kad se kretao prema plijenu pravio je previše buke, kretao se prebrzo, nije bio dovoljno brz ili dovoljno jak da bi srušio i pokorio svoj plijen. To je bilo frustrirajuće za njega, a hijene je oduševljavao Luisov neuspjeh kao predatora i ismijavale su ga kad god nije mogao ništa da ulovi.

Pored toga, kad god mu je pobjegao plijen one su se danima smijale. Luis je imao veliki problem, od ogromne želje iz dana u dan je davao sve više povoda hijenama da ga ismijavaju. I tražio je pomoć od prijatelja.

"Samo ih ignoriši i uči loviti", rekli su stariji lavovi.

"Kako mogu da ulovim? Svaki put kad se priližim antilopi meni u glavi se pojavi njihov glas i smijeh, ja se istog trenutka pogubim sav. I svaki put me uhvati osjećaj straha".

Luis je bio u iskušenju, odlučio je da prestane, izgubio je želju za lovom. Razgovarao je o svojim sumnjama sa majkom.

Lizi, koja je bila izvanredan lovac, dala mu je veliki savjet. Pogledala je sina i rekla:

"Svi smo bili tamo i nismo znali ništa. Bilo je vremena kada nisam mogla ništa da uhvatim i hijene bi me neprestano ismijavale. Ono što sam jedino naučila, ako odustanem, njihovo ismijavanje i ruganje je uspjelo i hijene su me pobijedile. Ali, ako nastaviš, pokušavaš da loviš i učiš, postaćeš sjajan lovac, a hijene neće imati više razloga da te ismijavaju".

Luis je klimnuo glavom i pristao da nastavi sa pokušajima. Prošle su nedjelje i mjeseci, a Luis je postao pakleni predator. Napredovao je od jednog neznalca do veličanstvene zvijeri. Dok je lutao kroz savanu primjetio je grupu hijena koje su se smijale njegovim ranijim neuspjelim pokušajima u toku lova. Napao je i uhvatio jednu od hijena, bacio je na zemlju i stajao nad njom.

 Molim vas, nemojte me povrijediti", cvilila je hijena.

"Neću te povrijediti, samo imam poruku za tebe i za svakog drugog kritičara. Tvoj smijeh me nije zaustavio, već me samo podstakao i sad sam ja gospodar svojih postupaka, samo sam želio da ti i tvoji patetični prijatelji znaju da ćeš od sada živjeti od mojih ostataka".

Ako imate kritike u svom životu, ne dozvolite im da pobijede, da vas natjeraju da odustanete. Samo radite na sebi još više. Nastavite da radite na svom putu, razvijajte svoje vještine da postanete svjetska klasa u vašoj oblasti.

Postoji jedna stara izreka: "Nikada nije postojala statua u čast kritičara".

Realnost je u tome što kritičari nikad nisu uradili nešto izvanredno, ali žive od ostataka koje predatori ostavljaju iza sebe.