BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

Masonry

Live Search

"Ja sam svakako plemenitija i savršenija životinja od tebe"

U jednom prelijepom danu na jednoj prostranoj livadi razgovarali GUSKA I KONJ.

- "Ja sam svakako plemenitija i savršenija životinja od tebe" rekla je guska.

-"Jer je čitav raspon i obim tvojih sposobnosti ogrančena na jednu osobinu. Međutim, ja mogu hodati po zemlji, baš kao i ti, letjeti kratko u vazduhu, a mogu otići u jezero i plivati. Uživam u različitim osobinama ribe, ptice ili trkačke životinje"

- Konj je saslušao i odgovorio: "Istina je da živite u tri elementa, ali nijedna od njih se ne razlikuje posebno da vas favorizuje i ističe. Ti letiš, ali tvoj let je toliko kratak da jednostavno nisi sposobna duže da letiš. Možeš plivati ​​na površini vode, ali ne kao riba i ne možeš uloviti hranu u vodi. Da zaroniš i uhvatiš plijen. Kada kažemo o trčanju, takođe brža životinja te ulovi i pojede kao plijen. U svemu si kvalitetna ali u nijednoj sposobnosti nisi savršena"

-"Priznajem da sam stvoren  da se krećem duž zemlje i da non stop u kontaktu sa zemljom", nastavio je konj da odgovara.

-"Kolika je moja snaga! Kako je začuđujuća moja brzina! Kolikom silom mogu da vučem!  Radije bih bio ograničen na jednu sposobnost, ida se divim tome. Nego da budem u svemu dobar a u suštini u ničemu nisam toliko dobar ! "

Ova prelijepa bajka je veliki podsjetnik da vaš uspjeh leži u realizaciji maksimuma vaših sposobnosti i pronalaženju načina da ih efikasno iskoristite,. Umjesto da pokušate postati džek i da sve znate radije se fokusirajte da jednu sposobnost usavršavate.  

 Dakle, da vam postavimo nekoliko pitanja danas:

- Koje su vaše sposobnosti?

- Kako ćete ih razviti prema standardima svjetski standarda?

- I šta ćete sa njima u budućnosti?