Savremeni način života ubrzava teže oblike tjelesnih deformiteta i oni se javljaju na nervnom, pa i na koštanom nivou. U ovakvim slučajevima, proces rehabilitacije traje duže, jer se ovakvi sistemi veoma sporo modeluju posle završenog razvoja. Po prirodi stvari, osobe (naročito djeca) koja nisu završila razvoj imaju realne izglede da u velikoj mjeri riješe svoje probleme na najprirodniji način, što konkretno znači provociranje prirodnih mehanizama koji dovode organizam u normalno stanje.

Obrnuto, kada je razvoj u fazama sazrijevanja, problem se riješava tako što se izazivaju kompenzacije u drugim sistemima. Bitno je znati da je mišićno tkivo najplastičnije u organizmu i ono je najpodložnije promjenama pod uticajem treninga. Zbog toga se deformiteti koji nastaju kao posljedica nekompaktne i nedovoljno razvijene muskulature najbrže mogu otkloniti.  

Body Tune Korektivni Tretmani Tijela se uspješno suočavaju  sa problemima kao što su (skolioza, kifoza, lordoza i njihove kompezatorne kombinacije), posttraumatska stanja rehabilitovanja organizma uzrokovana padom ili jakim udarcem i mnogi diskretniji poremećaji.