BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

REDUKCIJA TJELESNE TEŽINE

Live Search

Višak tjelesne mase, ostvaren uvećanom količinom masnog tkiva, ne predstavlja samo estetski problem već je faktor visokog rizika za nastajanje različitih metaboličkih i funkcionalnih poremećaja, čija je direktna posljedica ugrožavanje čovjekovog zdravlja pojavom raznih oboljenja i bolesti. Po posljednjim analizama Svjetske zdravstvene organizacije preko 70% svjetske populacije „pati“ od prekomjerne tjelesne mase. S obzirom na to, jasno je koliki problem predstavlja nebriga ljudi o sopstvenom tjelu. BodyTune je ponosan na programe redukcije tjelesne mase kod djece i adolescenata, kod kojih u procesima rasta i razvoja važe potpuno drugačije zakonitosti funkcionisanja organizma nego kod odraslih osoba. ​

Optimalna tjelesna masa nije jednodimenzionalno posmatranje odnosa mase i visine. Osobe istih godina, pola i visine nemaju istu idealnu masu. Neophodno je u analize o optimalnoj tjelesnoj masi uvrstiti morfološke osobine, odnose različitih tipova tkiva, funkcionalni status organizma, morfotip (genetsku predispoziciju ka određenom odnosu različitih tipova tkiva) i mnogo drugih faktora. Osnovna karakteristika našeg rada na redukciji tjelesne mase jeste zapreminsko umanjenje segmenata tijela na račun masnog tkiva. U toku cijelog procesa, vrše se kontinuirane promjene tjelesne strukturе mijenjanjem količine i odnosa različitih tipova tkiva. Poseban akcenat je na umanjenju natkoljenica i karličnog pojasa. Za razliku od drugih sličnih vježbanja i dijetskih programa, BodyTune R.T.T. program vježbanja i ishrane ne dovodi do vraćanja tjelesne težine. Sistematskim djelovanjem na metabolizam, preko nekoliko različitih faktora, utiče se na brzo aktiviranje i maksimalno produžavanje trajanja lipolize (aktiviranja masti kao primarnog izvora energije u procesu vježbanja).

GUSKA I KONJ

"Ja sam svakako plemenitija i savršenija životinja od tebe"

INICJATIVA

Nekada su bila dva polarna medvjeda koji su postali dovoljno odrasli da napuste majku i jazbinu njihovu.

DOBAR ŽIVOT

Što nas čini zdravim i srećnim dok prolazimo kroz život?

PRIČA O LAVU

Luis je bio mladi lav koji više nije bio mladić, ali još uvijek nije imao vještine da lovi za sebe.

PRIČA O RIBARU

Jedan američki biznismen bio je na odmoru u Meksiku.

UGODITI

Jednom je djed poveo unuka u grad.

ZAŠTO SE KAJATI ?

Ukoliko bi ste se našli u prilici da proživite bilo čiji život, u čijem životu biste vojleli da se vratite?

UBJEĐENJA

Lična ubjeđenja mogu stvoriti određene posljedice u realnom životu.

OD ISTOKA DO ZAPADA

Na kraju knjige, govori i i slikovito opisujući ponovni susret sa poznanicima iz manastira deset godina kasnije.